Сагата с новия договор на Лионел Меси в Барселона продължава да няма край, тъй като деликатното финансово състояние на клуба води до постоянни усложнения. Независимо дали става въпрос за правилата относно заплатите в Ла Лига или за правилата на финансовия феърплей, споразумението между двете страни се отлага всеки ден.

Президентът на „каталунците“ Жоан Лапорта и ръководството усилено се опитват да се разделят с някои от играчите, да предоговарят договори, за да стабилизират бюджета. Дори се твърди, че са готови да стигнат до прекратяване на договорите на някои от играчите, в това число Самюел Умтити и Миралем Пянич.

„Mundo Deportivo“ твърди, че докато Барселона продължава да работи по подновяването на договора на аржентинеца, Манчестър Сити и Пари Сен Жермен кръжат като акули около него. Двата тима очевидно не са загубили интереса си да привлекат Меси и следят с интерес ситуацията.

Още миналата година Манчестър Сити беше много близо до шесткратния носител на „Златната топка“, но в крайна сметка до трансфер не се стигна. След английския шампион, ПСЖ беше постоянно свързван със суперзвездата, като част от играчите и служителите на клуба публично признаваха за интереса да видят Меси в отбора.

Въпреки всичките тези спекулации обаче, в последните седмици се твърди, че легендата на Барса е съвсем близо до нов договор, макар да няма нищо официално.

Предишният договор на аржентинеца с Барселона изтече на 1 юли. 34-годишният футболист, който играе за каталунския клуб от 2000 година, в момента е свободен агент.