Несгодите на Манчестър Юнайтед с централните бранители в последно време ще принудят мениджъра Жозе Моуриньо на отчаян ход. Вестник „Телеграф” обяви, че португалският специалист ще се опита да привлече ненужния в Челси Гари Кейхил през януарския трансферен прозорец.

32-годишният играч беше капитанът на „сините” до миналия сезон, ала треньорската рокада и идването на Маурицио Сари на практика приключиха кариерата му на „Стамфорд Бридж”. Италианският наставник предпочита Давид Луис и Антонио Рюдигер в сърцето на отбраната си, а младият Андреас Кристенсен също се ползва с предимство пред вече 32-годишният Кейхил.

По принцип Челси няма политиката да продава на преки конкуренти, макар че именно по такъв начин Хуан Мата смени „Стамфорд Бридж” с „Олд Трафорд” преди време. Тогава Моуриньо обаче беше човекът, който изгони испанеца, след като последният загуби титулярното си място.

Специалния при всички положения познава отлично качествата на Гари Кейхил и знае какво би получил в замяна, макар и да си дава сметка, че англичанинът вече е оставил най-добрите си години в миналото. Като цяло сделката носи ниски рискове за „червените дяволи”, които основни трудности през този сезон касаят играта в отбрана.

В събота те излязоха с експериментален състав при визитата срещу Саутхемптън, а преквалифицираните в централни защитници Скот Мактоминей и Неманя Матич определено не се справиха  със задачата. „Червените дяволи” се добраха само до 2:2, но предвид факта, че губеха с 0:2 още до 20-ата минута.