Наставникът на Рома Жозе Моуриньо ще се опита да привлече още един футболист на Челси на „Олимпико“ през януари. През лятото португалецът взе нападателя Тами Ейбрахам, а сега е насочил поглед към халфа Рубен Лофтъс-Чийк, пише „Il Romanista“.

Моуриньо иска да подсили халфовата линия на тима си, след като няколко пъти вече спомена, че не разполага с достатъчно качествени футболисти, за да ротира състава си. Затова той ще настоява за привличането на Лофтъс-Чийк, чиито качества познава добре от съвместният им престоя в Челси.

25-годишният юноша на „сините“ играе доста стабилно от началото на сезона, макар да не получава твърде много шансове за изява. Той не е първи избор на мениджъра Томас Тухел за стартовата единайсеторка и може да поиска да напусне. Лофтъс-Чийк е записал едва 97 мача и 12 гола за последните 7 сезона с екипа на Челси, като на два пъти бе даван под наем на Фулъм и Кристъл Палас.

Англичанинът със сигурност ще получава доста повече възможности, ако приеме предложението на Рома. Още повече, че на „Стамфорд Бридж“ се замислят да си върнат отдадения под наем в Конър Галахър, който прави фурор в Кристъл Палас, което още повече ще ограничи възможностите за изява на Лофтъс-Чийк.

Други варианти за центъра на терена за „вълците“ са Дъглас Луис от Астън Вила и Денис Закария от Борусия Мьонхенглабах.

В същото време се споменава и името на Саул Нигес, който е под наем в Челси, но напълно разочарова с представянето си и може да се върне в Атлетико Мадрид през януари, което пък ще отвори вратата за Рома, за да го доведе на „Олимпико“ поне под наем.