Футболистът на Челси Чарли Мусонда е привлякъл интерес на треньора на Рома Жозе Моуриньо. 25-годишният белгийски плеймейкър ще бъде свободен агент през лятото, след като лондончани няма да подновят договора му след 10 прекарани години на „Стамфорд Бридж“.

Рома, който е предвождан от бившия мениджър на Челси Моуриньо, е сред клубовете, които са набелязали Мусонда, пише Goal. Верона обаче също се интересува полузащитника.

Мусонда, който бе смятан за един от най-големите таланти на Челси, когато се присъедини към клуба като 15-годишен, претърпя застрашаваща кариерата контузия, когато беше под наем във Витес Арнем през 2018 година. Лекарите му дадоха само 20 процента шанс да играе отново, след като скъса задната си кръстна връзка в приятелски мач срещу Антверпен.

Мусонда, който също е имал периоди под наем в Реал Бетис и Селтик, се бори да се върне във форма след тежката контузии и е напълно здрав от почти година, но Челси го използва само в отбора си до 23 години.

Белгиецът вече обяви през декември, че ще напусне „Стамфорд Бридж“, въпреки че самият той предложи да играе за „сините“ без пари.