Мениджърът на Тотнъм Жозе Моуриьо планира да похарчи над 120 милиона паунда за трансфери през лятото, съобщават медиите в Англия. Португалецът е на мнение, че най-много подобрение трябва да се направи в дефанзивен план и вече изготвил списък с няколко играчи, които да подсилят състава.

Това бранителите на Бенфика Рубен Диас, Нейтън Аке от Борнемут, Йосеф Атал от Ница, Макс Аарънс от Норич и Бен Чилуел. „Шпорите“ обаче могат да срещнат сериозна конкуренция за трима от тези играчи, след като Франк Лампард иска да види Атал, Аке и Чилуел в Челси.

Диас пък е следен и от Ливърпул, Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити, а според информациите цената му е 80 милиона паунда.

Звездана на Норич Макс Ааръънс изглежда като най-постижимата цел за момента, тъй като цената му е около 15 милиона паунда. От него обаче се интересува и Арсенал.

Наскоро нов договор с Тотнъм подписа Тоби Алдервейрелд, но другият основен бранител Ян Вертонген има договор само до края на сезона и към момента няма индикации той да го поднови.