Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо има шест варианта, които е предоставил на ръководството на клуба за подсилване на халфовата линия на отбора за следващия сезон, съобщава „Daily Mail“.

Маруан Фелаини със сигурност напуска „Олд Трафорд“, тъй като договорът му с клуба изтича, а Майкъл Карик вече обяви, че слага край на своята кариера.

Бъдещето на Андер Ерера при „червените дяволи“ не изглежда никак сигурно. Халфът все още не е получил предложение за нов договор. Настоящият му контракт с клуба изтичаше в края на сезона, но от Манчестър Юнайтед се възползва от клаузата, която е записана в него и го продължиха с още 12 месеца.

Моуриньо иска да подсили своя състав поне с двама нови халфа през летния трансферен прозорец.

Първата стъпка ще бъде направена с привличането на Жан-Микаел Сери от Ница. 26-годишният футболист е оценяван на 50 милиона паунда. През миналото лято той бе близо до трансфер в Барселона, но сделката пропадна в последния момент, след като от френския клуб увеличиха сумата, която пожелаха за него.

Манчестър Юнайтед по всичко изглежда, че ще се включи в наддаването за подписа на Сергей Милинович-Савич от Лацио. В момента 23-годишният футболист е оценяван на 80 милиона паунда.

Друг играч от Серия А, който попада в полезрението на Манчестър Юнайтед е Жоржиньо от Наполи. 26-годишният футболист ще струва на английския клуб 35 милиона паунда.

Определено трансферна цел номер 1 на Жозе Моуриньо е Тони Кроос от Реал Мадрид.

Според информацията, в трансферния списък на Специалния попадат още Виктор Уаняма от Тотнъм и Уилиан от Челси.