Жозе Моуриньо разкритикува Интер относно преследването на полузащитника на Тотнъм Кристиан Ериксен, след като играчът остана извън състава за гостуването на Саутхемптън в четвъртия кръг на ФА Къп в събота.

Датчанинът пътува със съотборниците си до „Сейнт Мерис“, но липсата му в двубоя със „светците“ изглежда индикира, че срещата с Норич от последния кръг в Премиършип е била последната за него с екипа на „шпорите“. 27-годишният футболист е близо до трансфер в Милано, който ще бъде за сумата от 16.8 млн. евро. Очаква се седмично Ериксен да прибира по 320 000 евро. „Можете да четете това, което искате. Не искам да казвам нищо“, започна Моуриньо.

„Просто искам да кажа, че тази ситуация не трябва да става на 25 януари и че Тотнъм няма вина, че сме в тази ситуация на 25 януари. Единственото, което мога да добавя, е че Ериксен се държа изключително професионално, откакто пристигнах в клуба – както с мен, така и със съотборниците си. Тотнъм е последната инстанция, която може да бъде обвинявана за възникналата ситуация“, завърши португалецът. Лондончани искат да се разделят с датския национал през този трансферен прозорец, защото през лятото той става свободен агент. /БГНЕС