Ръководството на Манчестър Юнайтед е готово да осигури пари за трансфери през зимата и лятото на мениджъра Жозе Моуриньо в опит да подобри представянето на ,,червените дяволи“, съобщават "Sky Sports News". Португалският наставник иска да привлече в редиците на тима централен защитник и от клуба гарантираха, че ако се появи опция на поста през някой от следващите два трансферни прозореца, ще осигури на Моуриньо пари за закупуването му.

През това лято Тоби Алдервейрелд от Тотнъм и Хари Магуайър от Лестър бяха цели на Юнайтед, но до техни трансфери така и не се достигна. Договорът на белгийския национал с ,,шпорите“ изтича през 2020 година, докато бранителят на ,,лисиците“ подписа нов дългосрочен контракт с шампиона на Англия за сезон 2015-16. Евентуално отпускане на пари за трансфери означава и обвързване в дългосрочен план на Юнайтед с Моуриньо. Това би сложило край на спекулациите относно преминаването на португалския специалист в друг клуб.

Бъдещето на Моуриньо на ,,Олд Трафорд“ все още е под въпрос, въпреки че в последните три шампионатни мача ,,червените дяволи“ спечелиха готуването на Борнемут, завършиха наравно с Челси като гост и победиха у дома Евертън.

Представянето в защита на тима обаче е крайно незадоволително, като отборът е допуснал вече 18 гола в първите си 11 мача във Висшата лига, като 8 от тях са на ,,Олд Трафорд“. За сравнение, в първите две години под ръководството на Моуриньо, Юнайтед завърши кампаниите с 28 и 29 допуснати попадения.

20-кратните шампиони на Англия привлякоха това лято в отбора полузащитника на Шахтьор Донецк Фред, младия десен бек Диого Далот от Порто и резервния вратар Лий Грант, като тримата акостираха в Манчестър за сумата от около 70 млн. паунда.