Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо е насочил взора си към изгряващата звезда на Реал Мадрид – Марко Асенсио. Според „Диарио Гол” португалецът ще се стреми да се възползва от разклатената атмосфера в европейския клубен шампион, а в същото време ще изкуши испанския играч с изумителна заплата.

Бунт на "мравките" в Реал срещу Роналдо

От няколко седмици на Иберийския полуостров се говори, че Асенсио е отворен към трансфер извън Реал Мадрид, ако статутът му на резерва не се промени. Не един и два пъти 21-годишният играч доказа, че има качества за нещо повече от периферна роля при „лос бланкос”, но засега треньорът Зинедин Зидан продължава да гласува доверие на големите имена.

Кристиано се разсърди на Иско

„Диарио Гол” твърди, че Манчестър Юнайтед е склонен да извади 200 милиона евро за талантливия плеймейкър след края на сезона. Освен всичко друго „червените дяволи” са готови да превърнат Асенсио в най-скъпоплатения играч, който някога е играл във Висшата лига.

Асенсио: Нормално е все още да не оставят цялата тежест върху мен

Цифрата на годишната заплата, стига да е вярна, е наистина впечатляваща. На „Олд Трафорд” са готови да плащат на Асенсио по 27 милиона евро на сезон. В местна валута това прави почти 24 милиона паунда годишно, а седмичната заплата възлиза на 460 хиляди. Предполага се, че Юнайтед ще предложи тези условия в контракт за 5 сезона. В момента най-скъпоплатеният футболист в редиците на английския гранд е Пол Погба с 290 хиляди паунда на седмица.

Дотук през сезона Асенсио е записал 18 мача – болшинството от които като резерва – и се е отчел със 7 гола и 2 асистенции.