Отборът на Тотнъм е набелязал футболистите на Бенфика – Томас Таварес и Пици, твърди португалското издание „A Bola“. Мениджърът на „шпорите“ – Жозе Моуриньо иска да подсили дясната зона на отбраната и полузащитата си и се е спрял на дуото на „орлите“.

19-годишният Таварес играе като десен бек и е юноша на лисабонския гранд. Част е от първия състав от лятото на 2019 година, като през изминалата кампания записа 12 мача в първенството, 5 в Шампионската лига и два в Лига Европа. Той има договор до 2024 година и е оценяван на 7.5 милиона евро.

Томас Таварес

източник: Gulliver/GettyImages

Тотнъм се очаква да се раздели със Серж Орие, като по този начин лондончани ще останат само с младия Джафет Танганга за позицията на десния бек. Другата опция за дясната зона на защитата – Кайл Уолкър-Питърс замина за Саутхемптън, като част от сделката за Пиер-Емил Хойберг.

Моуриньо е хвърлил око и на десния полузащитник Пици. 30-годишният португалски национал може да играе в центъра на терена и като дясно крило. С изпълненията си обаче наподобява на зимното попадение на Манчестър Юнайтед – Бруно Фернадеш, след като бележи често попадения, а също така носи и доста асистенции.

Пици

източник: Gulliver/GettyImages

През миналия сезон той изигра 43 мача във всички турнири, в които реализира 25 гола и допринесе с 18 асистенции. Порталът Transfermartk.com го оценява на 22 милиона евро.