Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо поддържа постоянен контакт с агента на Марко Арнаутович. Интересът на „червените дяволи” към най-скъпата покупка в историята на Уест Хем става все по-осезаем.

Според австрийското издание Osterriech португалският наставник е човекът, който тласка сделката към приключване. За тази цел той е посветил голяма част от вниманието си върху разговорите с Даниел Арнаутович – брат и агент на футболиста.

Припомняме, че само преди дни Специалния бе забелязан на трибуните за контролата между Австрия и Русия, в която 29-годишният нападател асистира за победния гол на своя тим. Марко Арнаутович вече веднъж в кариерата си е работил с Моуриньо, като това се случи по време на краткия му престой в Интер. При „нерадзурите” австриецът пристигна твърде млад и впоследствие премина във Вердер Бремен.

През миналия си дебютен сезон за „чуковете” Арнаутович тръгна зле, но после беше звездата на отбора и приключи кампанията с 11 гола и 6 асистенции. Уест Хем плати на Стоук Сити 25 милиона паунда за услугите му.

Дотук през лятото Юнайтед пък вече осъществи два входящи трансфера. Срещу сумата от 52 милиона паунда от Шахтьор Донецк пристигна Фред, а сетне към „Олд Трафорд” бързо го последва и младият португалец Диого Далот.

Манчестър Юнайтед набеляза лошото момче на Австрия