Треньорът на Рома Жозе Моуриньо се е обадил на бившия си играч Мейсън Грийнууд, за да му предостави шанс да се върне към големия футбол. Талантът на Манчестър Юнайтед бе отстранен още през януари 2020 година, когато бе арестуван, а впоследствие му бяха повдигнати и обвинения в опит за изнасилване, упражняване на контролиращо и принудително поведение и нападение над неговата приятелка.

През февруари тази година обаче обвиненията срещу него бяха свалени след отказ на ключов свидетел по делото. Стана ясно, че това е именно неговата приятелка Хариет Робсън, която отново се събра с Грийнууд и двамата дори очакват дете.

Въпреки прекратяването не делото клубът обяви, че продължава свое вътрешно разследване на случая и от резултатите от него ще зависи и бъдещето на играча. Според английските медии мениджърът на Юнайтед Ерик тен Хаг не иска Грийнууд да бъде продаван, защото смята, че той може да му бъде полезен в бъдеще, ако успее да върне формата си.

Много малко вероятно е обаче 21-годишният футболист да играе за Юнайтед още през следващия сезон, като по-скоро той ще бъде преотстъпен под наем на друг клуб. Твърди се, че в Италия има сериозен интерес към него. Милан, Интер и Ювентус следят ситуацията, но Рома на Моуриньо е може би най-близо.

През 2018 година именно Специалния включи 16-годишния тогава Грийнууд в групата за предсезонното турне на Манчестър Юнайтед в САЩ. Оттогава започна и интеграцията му в първия отбор. Според „Сън“ португалецът се е обадил на бащата на Мейсън, както и на самия играч. Той му е казал, че в момента най-важното за него е да започне да играе футбол и след това всички проблеми ще изчезнат. Грийнууд е останал изключително щастлив от това обаждане. Сега той изчаква края на вътрешното разследване на Манчестър Юнайтед, но е много вероятно през следващия сезон да играе с фланелката на Рома.