Барселона бърза да избере нападател на януарския трансферен пазар. Спортно-техническият екип на клуба работи усилено по намирането на нов играч за атаката на тима. В клуба се надяват да успеят да финализират привличането на нов играч за предни позиции до края на седмицата. Един от вариантите за нападението на каталунците е Алваро Мората от Челси. Той може да пристигне на „Камп Ноу“ под наем с опция правата му да бъдат закупени изцяло през следващото лято. Въпреки всичко, източници от клуба вярват, че операцията е трудна за реализиране. И не само заради финансовите разходи, но и защото Мората иска да има гарантирано игрово време. Нападателят е наясно, че конкуренцията в отбора е много сериозна и той трудно ще получава възможност за изява.

Именно заради това Мората е настоял да получи гаранции, че няма да бъде забит на резервната скамейка, а ще получава регулярно възможност за изява.

Освен това нападателят има съмнения дали Барселона е най-подходящият избор за продължаването на неговата кариера.

Той има още няколко предложения, а фаворит на този етап за неговия подпис изглежда е Атлетико Мадрид.

Идеята на Барселона е да подпише с играч, който може да помогне на отбора до края на сезона. Нападател, който има ясна роля в отбора и я приема, така че Мората вече знае условията.

Все още Мората не е взел окончателно решение относно бъдещето си, което се очаква да стане ясно в следващите часове.