Нападателят на Ювентус - Алваро Мората, не е особено заинтригуван от възможността да премине в състава на Арсенал през лятото, твърди "Ла Стампа".

В последните дни се заговори за интерес на "топчиите" към испанеца, които дори подготвят оферта от 25 милиона паунда за правата му. В момента 29-годишният таран е под наем в Юве от Атлетико Мадрид, но торинци може и да не активират клаузата му за откупуване и той ще си търси нов отбор през лятото.

Възможността да се завърне в Премиър лийг обаче не звучи особено изкушаващо за Мората. Той вече изкара доста лош период в Челси, където игра между 2017 и 2019 година, но не успя да покаже най-доброто от себе си и в крайна сметка бе трансфериран в Атлетико Мадрид. Освен това играчът не е харесвал особено и живота в Лондон, така че опцията отново да се завърне там не му звучи много добре.

Така бъдещето на Мората остава несигурно. През този сезон той се представи на прилично ниво с екипа на Юве, като има 42 мача, 11 гола и 8 асистенции на сметката си във всички турнири.