Мончи е добър приятел на Иван Ракитич и той е способен на велики неща. Спортният директор на Севиля може би ше бъде основната фигура в потенциално завръщане на хърватина на „Рамон Санчес Писхуан“ през лятото. Това е град, в който се Ракитич се чувстваше комфортно и може да се окаже като новия лидер на отбора с фенбаза, която го държи високо на почит заедно с Мончи.

Договорът на Ракитич в Барселона изтича следващото лято и те ще поискат пари в замяна на играча тази година. Но хърватинът е на 32 и взима голяма заплата. Той загуби обаче своето място в титулярния състав и досега през сезона е играл само 1400 минути. В 31 официални мача тази година той е стартирал в 15, което е по-малко от половината. Основно се появява като резерва, като е изиграл пълни 90 само четири пъти.

Новият мениджър на тима Кике Сетиен го върна обратно в тима, след като Ернесто Валверде беше уволнен. Ракитич стартира в седем мача през последните два месеца. Това е почти толкова пъти, колкото Валверде го е беше избирал в своите 11 от септември до януари. Сетиен иска да върне обратно най-добрия Ракитич, след като мачовете биват подновени.

Ракитич все още държи Севиля в сърцето си. Там е родена съпругата му Ракел и откъдето той започва своето пътуване в испанския футбол. Съвсем наскоро Ракитич изпрати съобщение до феновете на Севиля да останат спокойни през тези тревожни времена. Няма да е чудно да видим сребърният медалист от Световното през 2018 да се завърне в „любимия“ си град съвсем скоро.