Атлетико Мадрид продаде за постоянно Желсон Мартинс на Монако, обявиха от двата клуба. Португалецът подписа петгодишен договор с „монегаските“, след като изигра за французите от края на януари до края на миналия сезон.

„Монако е развълнуван от привличането на Желсон Мартинс“, сподели Монако в Туитър. „Изначално под наем от Атлетико Мадрид, атакуващият полузащитник сложи подписа си върху петгодишен контракт“, се добавя в изявлението.

„Атлетико Мадрид и Монако се споразумяха за трансфера на Желсон Мартинс. Полузащитникът дойде в Монако на 27 януари и, след като бе постигнато съгласие, ще остане в редиците на клуба от Монте Карло“, се казва в изявление на „дюшекчиите“.

Мартинс подписа с Атлетико миналото лято от Спортинг Лисабон, но изигра едва 12 мача състезателни мача, като сподели, че изпитва затруднения с адаптирането към стила на игра, налаган от Диего Симеоне. 24-годишният футболист се включи отлично за Монако, отбелязвайки четири гола в 16 мача от Лига 1 по време на престоя си под наем, в който тимът се спаси от изпадане. /БГНЕС