Старши треньорът на Монако Леонардо Жардим намекна, че клубът може да продаде Тома Лемар до края на януарския трансферен прозорец.

Интересът към атакуващия футболист на Монако Тома Лемар не стихва. Френският национал е трансферна цел на Арсенал и Ливърпул, като още през лятото "топчиите" искаха да вземат крилото, но "удариха на камък".

В началото на годината Жардим заяви, че няма никакъв шанс някой от основните му играчи да бъде продаден. Сега обаче специалистът промени мнението си и разкри, че не се знае дали някой от играчите му няма да премине в друг отбор.

"Нямаме желание да продаваме някой от ключовите си играчи през зимата. Трансферният прозорец обаче е до края на януари и много неща могат да се променят", каза Жардим.

„По принцип Монако не прави големи продажби през зимата. Това е нашата стратегия. Всичко може да се промени при положение, че получим подходящата оферта. Футболистите разбират ситуацията, в която се намираме през януари“, добави португалецът.

„Знаете колко е луд трансферния прозорец. Неща се случват и дори клуб като Монако не може да каже „не“. Вижте, че се случи на Ливърпул. Сумите в момента са много големи. Всичко може да стане. Нещата, които мога да кажа днес, утре може да не са истина. През последните два трансферни прозореца става въпрос за невероятни суми. Аз все още искам да задържим Лемар. Ако остана 10 години в Монако, искам Лемар да остане с мен още 10 години. Той е млад и може да играе още 10 години на много високо ниво. Той притежава невероятни качества и аз го харесвам много“, каза още Леонардо Жардим. 

Наддаването за Тома Лемар започва от 90 милиона паунда