Монако привлече 16-годишния нападател Вилем Гьобелс от Олимпик Лион за 20 милиона евро. 

Гьобелс е считан за един от големите таланти на френския футбол. Той има 12 гола в 21 мача за френския юношески национален отбор до 18 години.

Гьобелс дебютира във френската Лига 1 на 16 години, 1 месец и 7 дни и стана първият играч, роден през 21-и век, играл във френската елитна дивизия.

"Амбицията ни е да развием най-големия талант в Европа. С търпение и много работа той ще стане един от най-добрите в света", каза изпълнителният директор на Монако Вадим Василиев.  

„Привличането му е част от нашата цел да взимаме най-добрите таланти в Европа. Вилем вече демонстрира голяма част от своите качества и огромния потенциал, с който разполага. С търпение и много работа, вярвам, че той може да стигне до върха", добави той. 

Самият играч призна, че е много щастлив да се присъедини към тима от Княжеството, който е демонстрирал, че работи отлично с младите футболисти.

"Това е клуб с богата история, който играе в Шампионската лига и се бори за титлата в Лига 1 всяка година. Клубът има амбициозен проект, който е основан върху развитието на млади играчи“, сподели 16-годишния талант, който ще навърши 17 в средата на август.