Египетската звезда на Ливърпул – Мохамед Салах, иска да остане да играе в Премиър лийг, дори и да напусне Ливърпул през следващото лято, потвърди The Athletic.

Според изданието, ако Салах напусне „Анфийлд“ през идното лято като свободен агент, то неговото желание е да остане да играе в английското първенство. №11 в Ливърпул има само една година по своя договор и все още не е ясно дали ще преподпише с мърсисайдци.

Салах иска да получи значително по-добра заплата за следващия си договор, като става ясно, че футболистът не претендира за много дълъг период от време, след като се появиха подобни информации последните няколко дни. Според различни спекулации ФСГ са склонни да подобрят заплатата на футболиста с 15% по новия договор, а тази оферта не се нрави на играча.

33 снимки

Няма никакво съмнение какво влияние има Салах след пристигането му за 43,9 милиона паунда от Рома в Ливърпул през 2017-а година. Той вкара 156 гола в 254 до този момент и помогна на Ливърпул да спечели всички трофеи, за които играеше досега.

Следващият сезон Салах няма да има значителни ангажименти с националния отбор на Египет, след като „фараоните“ пропуснаха да се класират за Мондиал 2022 и се очаква нападателят да изиграе много силен сезон, след като ще има и достатъчно време да се възстановява преди Нова година и последвалата заключителна част на кампанията.