С наближаването на края на летния трансферен пазар Ювентус се очаква да ускори усилията си на няколко фронта. Ръководството трябва да направи един или два трансфера след напускането на Кристиано Роналдо.

Въпреки това бихме могли да станем свидетели на някои промени в средата на терена за тима. Мануел Локатели вече беше закупен от Сасуоло след продължители и напрегнати преговори, но може би няма да бъде единственият нов в тази фаза на терена.

Според „Tuttosport“, „биаконерите“ може да се насочат към закупуването на още един халф, особено ако Уестън Маккени напусне клуба. Споменават се имената на Аксел Витсел и Корентин Толисо, но Борусия Дортмунд няма намерение да се разделя с белгиеца, докато футболистът на Байерн Мюнхен е следен от още редица тимове и привличането му може да бъде трудно.

Според изданието от Юве са насочили поглед към Аурелиен Чуамени, от Монако който е харесван от наставника на торинци Макс Алегри. Тактикът се надява да подсили халфовата си линия с динамичен и физически силен играч.

След като Монако бе елиминиран драматично в плейофите на Шампионска лига от Шахтьор Донецк, шансовете на Юве да привлече 21-годишния футболист се увеличиха. Чуамени има договор с „монагаските“ до лятото на 2024 година и е оценяван на около 30 милиона евро.