Младата надежда на Манчестър Юнайтед Ангел Гомес намекна, че неговият приоритет е да остане в клуба, въпреки интереса от Челси. 19-годишният футболист е с изтичащ договора в края на сезона и тепърва ще се разглежда възможността за ново споразумение. Докато други двама играчи от академията - Мейсън Гринууд и Брандън Уилямс се утвърдиха като част от първия отбор на Оле Гунар Солскяер, Гомес се бори да направи подобно въздействие.

Талантливият нападател направи само шест участия за първия отбор участия във всички турнири през този сезон и евентуалното привличане на Джейдън Санчо това лято допълнително ще ограничи шансовете му да направи пробив на „Олд Трафорд“. Гомес споделия, че е разочарован от неспособността му да постигне напредък.

Челси, който през този сезон е съставен основно от младежи при Франк Лампард, следи внимателно ситуацията на Гомес, но „Metro.co.uk“ заяви миналия месец, че Юнайтед е възобновил преговорите и те са готови да предложат на играча 30 000 британски лири на седмица.

Говорейки със съотборника си Андреас Перейра, Гомес говори за своите амбиции в Юнайтед.

„Искам да продължа да бъда тук и да печеля трофеи за клуба“, каза Гомес в официалния „Google Hangout“ на Манчестър Юнайтед.