Ливърпул работи активно върху летните си трансфери в опит да освежи и подсили състава си след разочароващия сезон, в който „червените“ не успяха да се класират за Шампионската лига. Сред приоритетите на мениджъра Юрген Клоп са привличането на няколко полузащитници и нов защитник.

Едно от имената, които на „Анфийлд“ се интересуват, е халфа Еманюел Куадио Коне от Борусия Мьонхенгладбах. Bild твърди, че от „Анфийлд“ са се свързали с представители на футболиста.

Gulliver/GettyImages
30 снимки

Коне е на 22 години и действа в центъра на терена като типичен дефанзивен полузащитник. Роден е във Франция, като корените му са от Кот д’Ивоар. Той няма мач за нито един мъжки национален отбор, като има такива за юношеските и младежките формации на „петлите“.

Гладбах го закупи от Тулуза през януари 2021-а година срещу 9 милиона евро. Очаква се сега Борусия да поиска около 40 милиона евро.

Ливърпул е близо до трансфер на Алексис Мак Алистър от Брайтън, а интерес има още към Мейсън Маунт от Челси и Кефрен Тюрам от Ница, след като се отказа от звездата на Борусия Дортмунд - Джуд Белингам.