Нападателят на Манчестър Юнайтед Алексис Санчес се е договорил с клуба да бъде продаден през януарския трансферен прозорец. Според вестник „Мирър” двете страни дори са стигнали до консенсус за следващата дестинация на чилиеца – Пари Сен Жермен.

29-годишният Санчес премина от Арсенал на „Олд Трафорд” през януари тази година и всички фенове на „червените дяволи” вярваха, че клубът е постигнал истински удар при бартерната сделка, изпратила Хенрих Мхитарян в обратна посока. По-малко от година след нея обаче гледната точка на всички, дори на самия Санчес, е коренно противоположна.

Бившият ас на Барселона иска час по-скоро да сложи край на изключително мрачния си период в Юнайтед и вече проучва възможните варианти. Манчестърци от своя страна са готови да изкарат добри пари от продажбата, която да им помогне за техните собствени трансферни планове.

Санчес изглежда като интересно решение за ПСЖ, но е спорно доколко френският гранд – който почти постоянно е в полезрението на УЕФА във връзка с финансовия феърплей – ще бъде готов да се раздели с крупна сума пари. В атаката на парижани има достатъчно класа в лицето на Неймар, Килиан Мбапе и Единсон Кавани, а при нужда Анхел Ди Мария, Юлиан Дракслер, Ерик Максим Чупо-Мотинг и Тимъти Уеа могат да попълват позиции.

„Мирър” не пропуска да подчертае, че претенциите на Санчес за висока заплата също могат да се окажат потенциален проблем за евентуална сделка. Не е тайна за никого, че той напусна Арсенал главно заради нежеланието на клуба да удовлетвори финансовите му претенции, а в миналото негов потенциален трансфер в Байерн Мюнхен пропадна по същата причина.