Милан може да подпише с трима играчи през януарския трансферен прозорец, тъй като се нуждае от поне двама защитници и централен нападател, съобщават италианските медии.

Старши треньорът на "росонерите" Стефано Пиоли има ограничени възможности в защитата, като Фикайо Томори и Симон Кяер са единствените централни бранители в момента. Датчанинът се завърна в тима едва миналия уикенд срещу Монца.

Снимки: БТА / BTA
54 снимки

"Скай Спорт Италия" обяви, че Милан има нужда от нов централен защитник, когото със сигурност ще вземе през януарския трансферен прозорец. Тимът има интерес към Якуб Кивиор и Клеман Ленгле, но завръщането на дадения под наем във Виляреал Матео Габия също е опция.

Завръщането на Габия е най-вероятният сценарий, докато Хуан Миранда от Бетис е основна цел на Милан за позицията на ляв бек, където "росонерите" искат да намерят заместник на Тео Ернандес. Бетис потвърди интереса на Милан към Миранда вчера. Що се отнася до ролята на нападател спряганите имена са на Серху Гираси от Щутгарт и на Джонатан Давид от Лил. Гираси изглежда по-осъществима цел заради откупната му клауза от 17 милиона евро, но 27-годишният играч ще участва с тима на Гвинея в турнира за Купата на африканските нации през следващия месец. / БТА