Отборът на Милан е много близо до привличането вратаря на Олимпик Лион Чиприан Татарушану, съобщава „Sky Sports Italy”. Очаква се медицинските му прегледи да са утре, след което да подпише договор за три сезона.

34-годишният румънски национал ще влезе в ролята на резерва на титуляра Джанлуиджи Донарума, след като Хосе Рейна премина в Лацио. Ясмир Бегович, който игра под наем при „росонерите” през пролетния полусезон, пък се завърна в Борнемут.

За Татарушану това ще е втори клуб в Серия А, след като между 2014 и 2017 година бе част от Фиорентина. Впоследствие той премина в Нант, откъдето беше привлечен от Лион миналото лято. За „хлапетата” обаче той записа едва шест официални мача.

Това може да не е единствената сделка между Лион и Милан, пише Джанлука Ди Марцио. Французите проявяват интерес към халфа Лукас Пакета, който не оправда очакванията на „росонерите” и затова оттам му търсят нов отбор. Според „Gazzetta dello Sport" офертата за него ще е в размер на 23 милиона евро.

Междувременно, бъдещето на Донарума в Милан остава неясно. Смята се, че неговият агент Мино Райола иска играчът да получава по 10 милиона евро годишно като заплата, за да бъде предподписан договорът, изтичащ след по-малко от година, като разговорите между двете страни тепърва предстоят.