Италианският шампион Милан е сред няколкото клуба, които следят ситуацията с универсалния футболист на Манчестър Сити - Жоао Кансело, твърди The Sun. Кариерата на португалския краен защитник на „Етихад“ е в застой след завръщането му от Световното първенство миналия месец, тъй като 28-годишният десен бек по-често се задържа на резервната скамейка.

Той започна като титуляр при пораженията от Саутхемптън и Манчестър Юнайтед, но остана неизползван резерва в следващите два мача на „гражданите“. Другият му мач, в който стартира от първата минута, бе при победата срещу Челси, но беше изваден на полувремето от мениджъра Хосеп Гуардиола.

79 снимки

Кансело подписа нов договор със Сити едва преди 12 месеца. В момента той е обвързан с клуба до лятото на 2027-а година, така че ще е необходима сериозна оферта от страна на Милан, за да изкуши шампионите да продадат играч, който е от решаващо значение за скорошните им успехи.

Наскоро се появиха информации, че Ман Сити се интересува от звездата на „росонерите“ – Рафаел Леао, и е готов да жертва Кандело, за да привлече сънародника му на „Етихад“.

Кансело пристигна при „гражданите“ от Ювентус през 2019-а година и има 98 мача във Висшата лига.За този период той помогна на Сити да спечели две титли от Висшата лига и също така има в колекцията си златен медал от Карабао Къп. Португалецът е добре запознат със Серия А и има опит, след като игра за Интер (2017/2018) и за „биаконерите“ (2018/2019).