Ръководството на Милан планира мащабна селекция след края на сезона, когато новите китайски собственици ще имат пълен контрол над клуба. В плановете на „росонерите“ попадат имена като Пиер-Емерик Обамеянг, Корентен Толисо, Луис Густаво и Кейта Балде.

Очаква се бизнесмените от Sino-Europe Sports Group да завърши придобиването на клуба в началото на март, когато ще получат 99,9 процента от акциите, понастоящем собственост на Силвио Берлускони. Този път нови отлагания не се очертават, а по тази причина азиатците вече са започнали да задвижват големите планове, които са подготвили.

Приоритет №1 е подсилването на състава, с който разполага треньорът Винченцо Монтела. Според вестник „Кориере дело спорт“ най-голяма амбиция на Милан е да си върнат своя бивш футболист Пиер-Емерик Обамаеянг. Като младок звездата на Борусия Дортмунд е бързо отхвърлен от миланския гранд, но сега габонецът е сред най-добрите нападатели в света. Около името на 27-годишния Обамеянг постоянно се шуми, а напоследък той не се намира в никак добри отношения с „жълто-черните“. Милан, със свежите финанси в банковата си сметка, може да се окаже един от малкото клубове, на които да е по силите да привлекат острието.

Следващият в списъка на шефовете е вътрешният халф на Олимпик Лион Корентен Толисо. Подсилването в тази зона изглежда ще е масивно, защото Луис Густаво от Волфсбург също попада сред топ целите. В нападение ще се търси начин за привличането на Кейта Балде от Лацио, който към момента е 7-и в Серия А и най-вероятно отново ще остане извън евротурнирите.

Китайските собственици на Милан също така планират нови и доста щедри договори за вратаря Джанлуиджи Донарума и нападателя Сусо. За босовете двамата са незаменими по отношение на дългосрочните планове.