В отбора на Милан се готвят за сериозна селекция през лятото. Собствениците на „росонерите“ от „Елиът“ са готови да отпуснат на клуба 100 милиона за нови играчи, твърди „Gazzetta dello Sport“.

Изданието разкрива и петте основни трансферни цели на треньорското ръководство, като две от тях са от Лил. Защитникът Свен Ботман се счита за почти сигурно ново попълнение за 30 милиона евро плюс бонуси, докато халфът Ренато Санчес също може да премине на „Сан Сиро“. При него обаче преговорите са по-трудни, тъй като агентът му настоява за заплата от 6 милиона евро, което е твърде много според ръководството на Милан.

Gulliver/GettyImages
21 снимки

Клубът си търси и нов нападател, тъй като Златан Ибрахимович може да прекрати кариерата си. Приоритетът на „росонерите“ е Джанлука Скамака от Сасуоло. Неговото привличане обаче няма да бъде лесно, тъй като цената му е 40 милиона евро и също така той е желан и от градския съперник Интер.

Последните двама набелязани играчи са белгийци. Нападателят на Ливърпул Дивок Ориги може да пристигне като свободен агент, а атакуващият халф на Брюж Шарл де Кетелар също е привлякъл вниманието на миланския гранд.

Междувременно, италианските медии съобщават и за интерес на Милан към крилото на Реал Мадрид Марко Асенсио, чиято цена е 25-30 милиона евро. Договорът му изтича след година, като неговите агенти потвърдиха пред „Sportitalia“ за запитвания от „росонерите“, но също така и от английски клубове, сред които е Арсенал.