Отборът на Ливърпул ще срещне конкуренция в лицето на Милан за централния защитник на Шалке Озан Кабак. Преди няколко дни се появиха информации, че „червените" са започнали преговори с германския клуб относно трансфер на турския бранител през януари.

„Мърсисайдци“ са в търсене на нов централен защитник след тежката контузия на Върджил ван Дайк, която ще го остави извън игра до края на сезона.

Мениджърът Юрген Клоп поучи и още един удар, след като грасеният за заместник на нидерландеца, поне до януари, Фабиньо също получи травма и беше сменен принудително при победата с 2:0 над Мидтиланд в Шампионската лига във вторник вечерта. Все пак стана ясно, че бразилецът може да се завърне в игра до един месец.

„Gazzetta dello Sport“ обаче твърди, че лидерът в Серия А Милан също иска да засили защитата си. Според информацията Кабак е цел № 1 за отбраната на тима през януарския трансферен прозорец.

Порталът Transfermarkt.com оценява 20-годишният бранител на Шалке, който има договор до 2024 година, на 29 милиона евро.