Лидерът в италианската Серия А Милан ще разполага със 100 милиона евро за лятна селекция, с която да бъде подсилен съставът за следващия сезон, твърди „Gazzetta dello Sport“. Изданието изчислява, че миналото лято „росонерите“ са похарчили 75 милиона евро за входящи трансфери, на фона на които 100 милиона не е чак толкова съществено по-голямо инвестиция.

Американските собственици на седемкратния клубен шампион на Европа от Elliott Management Corporation, искат Милан да бъде още по-конкуретноспособен през следващия сезон.

Основните цели на „росонерите“ на летния трансферен пазар ще бъдат свързани със заздравяване на защитата и халфовата линия. Спряганите имена са това на нидерландеца Свен Ботман и португалският му съотборник в Лил - Ренато Санчес.

За атаката на тима пък техническият директор Паоло Малдини и футболният директор на Милан Фредерик Масара следят 19-годишния французин Юго Екитике. В момента той играе за Реймс, като договорът му с френския клуб изтича през 2024 година. Екитике има 9 гола в 21 срещи в Лига 1 от началото на сезона.

Друга трансферна цел на Милан в офанзивен план е 24-годишното нидерландско ляво крило на Тотнъм Стивън Бергвайн, който не получава много голямо доверие от мениджъра на „шпорите“ Антонио Конте. Договорът на Бергвайн с лондончани изтича през 2025 година, а този сезон той има 12 мача и 2 гола във Висшата лига.