Нападателят Дивок Ориги трябваше да бъде отговорът на Милан на завръщането на Ромелу Лукаку в Интер. Бившата звезда на Ливърпул обаче преживява тежък момент в кариерата си и на 27-годишна възраст той вече започва да изпитва технически и тактически регрес в Серия А. След като изглеждаше обещаващо попълнение, той не успя да покаже нищо позитивно в първите месеци от сезона.

Към днешна дата той е играл само 500 минути през тази кампания и успя да реализира само веднъж. Старши треньорът на „росонерите“ Стефано Пиоли искаше да ползва Ориги като заместник или дори партньор на Оливие Жиру, но нито една от двете опции не проработи. Постоянните му физически проблеми също го възпрепятстваха, оставяйки го неспособен да намери отново своята топ форма.

Ориги подписа договор с Милан до лятото до 2026-а година със заплата от около 3,5 милиона евро на сезон. Поради тази причина „Daily Mail“ съобщава, че може и да не мине много време, преди „росонерите“ да решат да продадат белгийския нападател. Съобщава се, че Ориги не е убедил никого в Милан с изявите си и само Пиоли изглежда е готов да му даде още шест месеца, за да демонстрира таланта си и да покаже, че има дългосрочно бъдеще в клуба.