Отборът на Милан е близо до привличането на атакуващия полузащитник на Аталанта Йосип Иличич. „Sky Sports Italia“ твърди, че „росонерите“ са постигнали споразумение за личните условия на Иличич, с когото поддържа контакт още от месец април.

Информацията гласи, че единствено остава двата клуба да се разберат за трансферната сума. Както е известно, наставникът Джан Пиеро Гасперини разкри, че 33-годишният играч желае да напусне бергамаските. Те обаче искат за него 7-8 милиона евро, а в Милан не са склонни да ги платят.

Въпреки това „Gazzetta dello Sport“ пише, че „нерадзурите“ може да се съгласят и на платен наем, тъй като могат автоматично да удължат договора на играча с още една година, вместо той да изтече следващото лято.

Други информации сочат, че от Милан ще изчакат последните дни на трансферния пазар, за да се опитат да привлекат словенския национал. Миланският гранд ще действа по тази сделка само ако не намери друг по-млад футболист, който да подсили нападението на тима.

Междувременно, Иличич беше оставен извън групата на Аталанта за утрешната контрола срещу Уест Хем, което допълнително подсили слуховете за негов трансфер.