Милан се опитва да уговори Челси да намали наполовина цената на своя халф Сеск Фабрегас, която към момента е фиксирана на 8 милиона евро. Съществува вариант италианският гранд да финансира начинанието си, като продаде своя офанзивен полузащитник Хакан Чалханоглу.

Интересът на „росонерите” към 31-годишния Фабрегас вече не е тайна за никого, като само преди дни спортният директор в клуба Леонардо потвърди, че в момента ситуацията се „преценява”.

Договорът на испанския ветеран с Челси изтича в края на настоящата кампания. Той не получава много игрови минути под ръководството на Маурицио Сари и вече явно е насочил взора си към ново предизвикателство.

По принцип Милан имаше намерението да привлече Фабрегас като свободен агент през лятото, но тежките травми на Лукас Билия и Джакомо Бонавентура принуждават отбора да действа на мига. А за да пусне Фабрегас през януари, Челси иска да получи поне 8 милиона евро.

Милан от своя страна не смята, че има смисъл да плаща повече от 4 милиона, а и Финансовия феърплей притиска „росонерите” да бъдат изключително предпазливи в разходите си. Изглежда, че за да набави свежи финанси, грандът от Милано ще продаде Хакан Чалханоглу, който така и не успя да убеди след пристигането си.

Треньорът Дженаро Гатузо почти след всеки мач недоволства от непостоянството на 24-годишния турски национал, за когото бяха платени 22 милиона през лятото на 2017-а. Целта на „росонерите” е да избият максимално голям дял от тази сума.