С наближаването на януарския трансферен прозорец, Милан все по-усилено се подготвя за него. Според calciomercato.com, днес се е състояла среща между ръководството на "росонерите" и агента Аугусто Парая. Преди години импресариото доведе на "Сан Сиро" защитника Густаво Гомес, който в момента е в бразислкия Палмейрас.

Двете основни имена, които са били обсъждани на срещата са Фабиан Балбуена и Омар Алдерете. Първият е парагвайски защитник, който в момента е част от английския Уест Хем. До този момент за "чуковете" 28-годишният бранител има девет участия в първенството, в които се разписа веднъж.

Омар Алдерете също е парагваец и защитава цветовете на Базел. През този сезон 22-годишният бранител има до момента за швейцарците 28 участия във всички турнири, в които успя да реализира две попадения. Алдарете е мощен физически и има силна психическа издържливост за своите 22 години. Интерес към него е проявен и от страна на Ювентус.

През януари една от основните цели на Милан е да привлече класен защитник. За момента първото име в списъка на "росонерите" е на младият бранител на Барселона Жан-Клер Тодибо.

Автор: Мартин Александров