Милан проявява завиден интерес към възможността да привлече халфа на Арсенал Джак Уилшър в редиците си. Новината за това се появи само дни, след като „росонерите” загубиха с 0:2 от английския тим в първи 1/8-финален мач от Лига Европа.

Венгер нетърпелив за подписа на Уилшър

26-годишният Уилшър беше титуляр в срещата на „Сан Сиро”, което е нещо обичайно за него в европейската кампания на „артилеристите” през сезона. Договорът на халфа обаче изтича в края на юни и до момента той не може да постигне споразумение с „топчиите” за условията на подновяването му.

Арсенал настоява Уилшър да намали заплатата си, за да си гарантира бъдещето в клуба. По силата на настоящия си контракт англичанинът получава по 120 хиляди паунда на седмица, а „артилеристите” настояват сумата да намалее до 80 хиляди.

Уилшър се извини на феновете на Арсенал

Според част от английските медии Милан е един от клубовете, които проявяват най-сериозен интерес към Уилшър. По силата на факта, че се намира в последните 6 месеца от контракта си, той може свободно да преговаря и с „росонерите”.  В началото на годината се говореше, че друг италиански гранд – Ювентус също опипва почвата около английския национал.