Ръководството на Милан опитва да уреди привличането под наем на полузащитника Амаду Диавара от Наполи. Гвинеецът ще има задачата да замени контузения Лукас Билия, ала сделката преди всичко друго трябва да получи одобрението на наставника на неаполитанци Карло Анчелоти.

„Росонерите”, с които опитният специалист спечели купчина трофеи, загубиха двама основни полузащитници като Билия и Джакомо Бонавентура заради дългосрочни травми. Опитният Рикардо Монтоливо също е аут от сметките за момента, тъй като пипна грипно заболяване.

Това поставя треньора Дженаро Гатузо в доста сериозна безизходица и ще провокира действия от страна на техническия директор Леонардо. Бразилецът обаче би могъл да се окаже с вързани ръце на зимния трансферен пазар, тъй като клубът все още очаква решение на УЕФА във връзка с Финансовия феърплей.

Така една от малкото опции остава привличането на футболист под наем до края на сезона. Засега фокусът на Милан е насочен изцяло към 21-годишният Диавара, който все още минава за един от големите таланти в Серия А. Под ръководството на Анчелоти тъмнокожият халф получава доста ограничени игрови минути (само 4 мача като титуляр), затова и би приел да смени клубната обстановка, ако това ще му помогне.

Последната дума по тази сделка ще бъде на Анчелоти, който ще реши дали Диавара му е нужен за остатъка от кампанията.