Милан не изпуска от поглед Маркъс Тюрам, който е цел номер 1 за атаката на тима. „Росонерите“ продължават опитите да убедят играча да акостира на Миланело.

„Гадзета дело Спорт“ пише, че Милан се бори с ПСЖ, който вече му е предложил голям договор, но сега ситуацията търпи обрат. Причината е, че Луис Енрике вероятно ще е следващият треньор на „принцовете“. Преди испанеца големият фаворит за мястото на Кристоф Галтие беше Юлиан Нагелсман, който харесва Тюрам. Бившият испански селекционер обаче предпочита друг играч.

По този начин за Милан се отваря доста по-голям шанс да привлече френския национал. Миналогодишният италиански шампион предлага на сина на легендата Лилиан Тюрам заплата от 5-5,5 милиона евро нетно годишно. В допълнение на това наставникът на „червено-черните“ Стефано Пиоли на няколко пъти е гарантирал на французина титулярно място и водеща роля в проекта на „Дявола“.

Според „Гадзета“ наставникът на Милан използва и аргумента, че 25-годишният нападател ще се събере със своите сънародници Майк Мейнян, Тео Ернандес и Оливие Жиру, за когото се очаква да е с доста по-ограничени минути през сезон 2023/24.