Лидерът в италианската Серия А – Милан, е фаворит за подписа на нападателя на Ливърпул Дивок Ориги това лято и може да го вземе като свободен агент, след като договорът му изтича, пише „Sky Italy“.

26-годишният белгиец отбеляза някои емблематични голове по време на престоя си на „Анфийлд“, но записа само пет участия като резерва във Висшата лига този сезон. В същото време „росонерите“ вече са близо до споразумение с играча, който ще бъде свободен агент от 30 юни.

Милан търси млад и надежден нападател за следващия сезон, като се има предвид, че настоящите им такива Златан Ибрахимович и Оливие Жиру ще навършат съответно 41 и 36 години тази година. От „Сан Сиро“ може да сключат сделка с белгийския национал Ориги още през следващата седмица.

Ако нападателят напусне Ливърпул в края на този сезон, той ще бъде запомнен като играч, отбелязал драматични, решаващи голове по време на престоя си в клуба. Най-големият му принос бяха двете му попадения, включително и победния, при забележителната победа на мърсисйдци с 4:0 над Барселона в полуфиналния мач-реванш от Шампионската лига през 2019 година, преди да отбележи отново при триумфа с 2:0 над Тотнъм на финала.

Неговият гол в дербито срещу Евертън в 96-та минута през декември 2018 година донесе победата с 1:0, както и попадението срещу Улвърхемптън през декември 2021 година са други негови запомнящи се голове. Мениджърът Юрген Клоп пък описа Ориги като „невероятно талантлив“.

Белгиецът, който трудно намира място в състава с наличието на Роберто Фирмино, Мохамед Салах, Садио Мане, Диого Хота и Луис Диас, има общо 40 попадения в 171 мача за Ливърпул във всички турнири.