Лидерът в английската Висша лига - Манчестър Сити е все по-вероятно да се размине с трансфер на звездата и капитан на Барселона Лионел Меси през лятото, твърди „Football Insider“. „Гражданите“ бяха силно свързани с привличането на аржентинеца още миналото лято, който има договор с „каталунците“ само до края на сезона.

Според изданието обаче, 33-годишният Меси може и да остане в Барселона и да сключи нов договор с клуба, в който е прекарал цялата си кариера. Това ще стане заради завръщането на Жоан Лапорта като президент на Барселона.

На церемонията си по встъпването си в длъжност Лапорта, който беше президент на Барса и между 2003 и 2010 година, обясни, че неговият приоритет е да убеди Меси да остане. „Football Insider“ пише, че Меси е в много добри отношения с Лапорта и клубът е готов да направи всичко, за да го задържи.

Това обаче ще се окаже лоша новина за Ман Сити, така и за Пари Сен Жермен, които се смятат за основните кандидати за неговия подпис, ако аржентинецът напусне през лятото.

Самият той все още не е взел решение за бъдещето си, като вече заяви, че е съсредоточен само върху представянето си с екипа на „каталунците“ и ще реши какво ще прави след края на сезона и ще изслуша предложението на новия президент.