Голямата звезда на Барселона Лионел Меси е провел личен разговор със своя съотборник Иван Ракитич в опит да го убеди да остане на „Камп Ноу”. В Испания постоянно се говори за интерес на английските Манчестър Юнайтед и Ливърпул към  хърватския национал, който чувства, че мястото му сред „блаугранас” е застрашено.

Истински лидер: Меси не забрави съотборниците си

През януари каталунците привлякоха Филипе Коутиньо от Ливърпул и мнозина предричаха, че за да може да играе бразилецът, някой измежду тримата в полузащитата ще седне на пейката. Много трудно това би се случило с капитана Андрес Иниеста (в момента контузен) и Серхио Бускетс и така логичният избор пада върху Ракитич.

Коутиньо дава акъл на Барса за играч от Висшата лига

Още преди трансферът на Коутиньо да стане факт, на Иберийския полуостров се заговори, че 30-годишният играч се притеснява за бъдещето си и вероятността да се превърне в резерва може да го подтикне към трансфер. Юнайтед и Ливърпул имат желание да привлекат плеймейкъра, който очевидно е високо ценен от Меси.

Затова и аржентинецът е пожелал да си поговори с халфа и да го увери, че вижда в негово лице витална фигура за Барса. Ла Пулга е бил категоричен, че не иска да се стига до раздяла.