Лионел Меси официално е играч на Пари Сен Жермен, само няколко дни след потвърждаванието, че напуска Барселона. Аржентинецът стана свободен агент по-рано това лято, но не успя да се договори за нов договор с „каталунците“. Въпреки това, поради финансовото състояние на Барса и разпоредбите на Ла Лига за регистрация на нови играчи, Меси не можа да подпише нова сделката, за да остане на любимия си „Камп Ноу“.

Вместо това той подписа двугодишен договор с френския вицешампион, с опция за още допълнителни 12 месеца.

„С нетърпение очаквам да започна нова глава в кариерата си в Париж. Клубът и неговата визия перфектно съвпадат с амбициите ми. Решен съм да създам нещо страхотно за клуба и феновете. Нямам търпение да стъпя на терена на "Парк де Пренс“, бяха първите думи на аржентинеца.

Той беше представен на „Парк де Пренс“ във вторник вечерта, където беше потвърдено, че ще носи фланелката с номер 30, с който дебютира за Барса.

След 21 години в Барселона, в които той стана голмайстор №1 в клуба за всички времена, Меси ще се събере отново с бившия си съотборник Неймар във френската столица.

Както стана ясно, договорът на аржентинеца ще е за 2+1 години. Според медиите той ще получава по 35 млн. евро на сезон. Преди него парижани привлякоха със свободни трансфери още трима - Серхио Рамос, Джорджиньо Вайналдум и Джанлуиджи Донарума. Клубът закупи и Ашраф Хакими от Интер.