Нападателят на Наполи Дрийс Мертенс не отписа категорично възможността да заиграе някой ден в Китай. Белгийското острие на партенопейците има клауза в договора си на стойност 28 милиона евро, която е валидна само за китайската Супер лига. Въпреки това той отрече вариант да отиде там преди 2020 година.

„Никога не знаеш какво може да стане. Договорът ми с Наполи изтича, така че ще видим после какво ще правим”, сподели Мертенс пред китайски медии.

„Защо отказах преди да се присъединя към тим от Китай? Предпочетох да остана в Европа, за да израсна като футболист. Бях още резерва в Наполи, а впоследствие започнах да играя по-често като титуляр. Наслаждавам се на момент. Работя здраво, за да дам най-доброто за клуба и сега не искам да напускам. Говорил съм доста с Аксел Витсел и Яник Караско, които ми говорят само хубави неща за Китай”, продължи белгиецът.

„В началото Караско не можеше да осъзнае как точно се чувства, но сега е намерил своето място в тима. Аксел се махна, но ми е казвал, че се е наслаждавал там”, завърши Мертенс.