Отборът на Манчестър Юнайтед обмисля изненадващ трансфер на нападателя на Барселона Мемфис Депай. 28-годишният нидерландец вече имаше един неуспешен период на „Олд Трафорд“ в периода 2015-а -2017-а година. Той беше привлечен за 31 милиона паунда от тогавашния мениджър Луис ван Гаал, но не успя да оправдае очакванията, след като вкара седем гола в 53 мача и впоследствие беше продаден на Олимпик Лион.

Но, с нов холандец начело на „червените дяволи“ в лицето на Ерик тен Хаг, Юнайтед може да направи оферта от 8 милиона паунда за Депай, съобщава „Marca“. Нападателят се очаква да напусне „червените дяволи“, тъй като Барселона има нужда от свежи средства и иска да се отърве от заплатата му.

Той беше пред трансфер в Ювентус, като от Барса дори бяха готови да анулират договора му. В последните часове обаче стана ясно, че „биаконерите“ са избрали да привлекат Аркадиуш Милик от Олимпик Марсилия вместо нидерландеца.

Това отваря шанс за Юнайтед, окйто също има нужда от подсилване в предни позиции заради несигурното бъдеще на звездата Кристиано Роналдо. Тотнъм също следи ситуацията с нападателя и първоначално беше готов да предложи около 15 милиона паунда. Нюкасъл също имаше интерес към Депай, но самият футболист няма желание да играе нито за „шпорите“, нито за „джордитата“.

В същото време Барсалона се опитва да се раздели с Пиер-Емерик Обамеянг. Ман Юнайтед се интересуваше от бившия нападател на Арсенал, но според информациите той би предпочел да премине в Челси, който води преговори за неговото привличане на „Стамфорд Бридж“.