Голмайсторът на Пари Сен Жермен - Килиан Мбапе, е готов да обвърже бъдещето си с френския шампион и да подпише нов договор до 2026-а година, който да включва специална клауза за откупуването му следващото лято.

24-годишният футболист претърпя катарзис, след като ясно заяви намерението си да напусне „Парк де Пренс“ като свободен агент догодина, когато изтича настоящият му контракт. Ръководството на клуба не остава доволно от това решение и извади нападателя от първия отбор.  В резултат на това Мбапе размисли и беше върнат в състава, а след това вкара общо три гола в двама мача, в които взе участие от началото на сезона.

Този обрат не свършва дотук, след като нападателят е готов да удължи договора си на „Парк де Пренс“, твърди журналистът Марко Контерио от Tuttomercatoweb. Въпреки това, бъдещата сделка ще включва мистериозна освобождаваща клауза за следващото лято, която все още може да позволи на Мбапе да осъществи мечтания си трансфер в Реал Мадрид.

Контерио съобщава, че спортният директор на ПСЖ - Луис Кампос, е бил основната движеща сила в преговорите, след като спортният директор е застрашен да загуби позицията си, ако не може да бъде постигнато споразумение за нов договор.

Отборът на Луис Енрике привлече сънародника и приятел на Мбапе - Усман Дембеле, за да му партнира в атаката, докато продължава и преговорите с Айнтрахт Франкфурт за още един френски национал в лицето на Рандал Коло Муани.