Решението на нападателя Килиан Мбапе да остане в Пари Сен Жермен се превърна от приказка в кошмар само за пет месеца. Във вторник се появиха информации, че отношенията между френския национал и клуба са се влошили, след като Мбапе е почувствал, че редица дадени му обещания не били спазени.

В сряда медиите гръмнаха, че ПСЖ е плащал на външни компании, за да хвърлят клевети по адрес на Мбапе по подобие на „Барсагейт“, когато бившият президент на Барселона Хосеп Мария Бартомеу плащаше на акаунти в социалните медии, за да омаловажава обществените фигури в клуба. Според информациите ПСЖ е направил същото със своята звезда.

Според разследващата медийна компания „Mediapart“, парижани са обвинени, че са платили на компанията „Digital Big Brother“  да създаде „армия от фалшиви акаунти в „Twitter“. Твърди се, че целта е да се дискредитират определени хора и организации, включително самите „Mediapart“, „L’Equipe“, както и бившия спортен директор на клуба Антеро Енрике, бившият футболист на отбора Адриен Рабио и дори Мбапе.

Информацията допълва, че нападателят е бил мишена на подобни атаки още през 2019-а година., когато е отворил вратата за трансфер далеч от „Парк де Пренс“.

ПСЖ обаче категорично отрече обвиненията, заявявайки следното:

„Клубът никога не е сключвал договори с агенция, за да навреди на определени лица и институции“.

Според „Marca“ обаче, Мбапе е решен да напусне и обмисля дали има основания да прекрати договора си с ПСЖ в резултат на това. Новината първоначално беше съобщена от „RMC Sport“, които твърдят, че френската футболна лига ще има юрисдикцията над всеки подобен процес. Обкръжението на Мбапе може да използва като коз довода, че ПСЖ са нарушили задължението си да действат лоялно към своя фуболист.

Съобщава се още, че Ливърпул е основен кандидат за подписа на Мбапе, ако той наистина реши да напусне „Парк де Пренс“ през януари догодина.