Звездата на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе е информирал ръководството на клуба, че няма намерение да продължи договора си, който изтича през следващото лято, твърди „L'Équipe“. Според изданието нападателят няма да иска да напусне сега, но ще го стори след 12 месеца и то като свободен агент.

Мбапе няма нищо против да играе още една година в Париж, но се надява обстоятелствата да накарат ПСЖ да бъде отворен за преговори, нещо, което иска и Реал Мадрид.

Парижани правят силен трансферен прозорец, като вече си осигуриха услугите на Джорджиньо Вайналдум, който пристигна от Ливърпул без пари, а тимът е близо до привличането още на Серхио Рамос, Джанлуиджи Донарума и Ашраф Хакими. Въпреки това от клуба не са успели да убедят Мбапе да отдаде бъдещето си на ПСЖ.

Информацията гласи още, че идеята на Реал Мадрид, който е считан за предпочитаната от Мбапе дестинация, е да изчака от ПСЖ да се съгласят да го продадат още сега, но дори и да не стане, те са убедени, че той ще пристигне на „Сантиаго Бернабеу“ без пари след година.

Сега изглежда, че всичко зависи от ПСЖ. Вариантите са или да го оставят още една година, знаейки, че през 2022 година той ще напусне като свободен агент, или ще го продадат сега на добра цена и с това ще оправят голяма част от финансовите си проблеми, оставяйки отбора да бъде воден от Неймар, Рамос, Ашраф Хакими, Марко Верати и Анхел Ди Мария.