Лидерът в испанската Ла Лига Реал Мадрид се готви за голямо лято. „Лос Бланкос“ искат да подпишат както с Килиан Мбапе от Пари Сен Жермен, така и с Ерлинг Халанд от Борусия Дротмунд. В същото време столичани ще се опитат да подновят договора и на Винисиус Жуниор, твърди „Marca“.

И трите операции няма да излязат никак евтино. Мбапе, който се очаква да се присъедини като свободен агент, след като договорът му с парижани изтича след края на сезона, ще получава по около 25 милиона евро на сезон заплата, по-малко от половината от това, което му беше предложено от настоящите му работодатели.

Цялата операция по привличането на Халанд пък се очаква да възлезе на обща стойност около 350 милиона евро. Очаква се норвежецът да взима приблизително същата годишна заплата като на Мбапе.

Ако мадридчани се провали с трансфера на Халанд, а това е възможно предвид интереса, който проявява и английския шампион Манчестър Сити, от „Сантиаго Бернабеу“ ще пренасочат фокуса си към закупуването на нов халф. Споменаваното име е това на Аурелиен Чуамени от Монако.

Колкото до Винисиус, „кралете“ искат да задържат бразилецът, който прави най-силния си сезон до момента. 21-годишното крило има 17 гола и 14 асистенции във всички турнири, а настоящият му договор изтича през лятото на 2024 година.