Голямата звезда на Пари Сен Жермен - Килиан Мбапе е взел решение за бъдещето си. „Cuatro“ и „Cadena SER“ твърдят, че французинът иска да си тръгне през лятото и да премине в испанския шампион Реал Мадрид.

Мбапе отдавна е бил съветван за трансфер при „лос бланкос“, въпреки че и Ливърпул също има мераци за нападателя. Сега обаче 22-годишният футболист е решил да продължи кариерата си в испанската столица.

Испанските издания пишат още, че нападателят е бил в чест контакт със старши треньора на Реал – Зинедин Зидан. Информацията гласи също, че президентът на „белите“ Флорентино Перес иска да оформи ударното дуо Мбапе – Ерлинг Халанд, което да поведе атаката на тима на обновения „Сантиаго Бернабеу“.

Настоящият договор на Мбапе изтича през лятото на 2022 година и от ПСЖ се смята, че ще предпочетат да го продадат след края на сезона, отколкото да го изпуснат без пари догодина.

Британският ежедневник „Telegraph“ също пише за желанието на нападателя да си тръгне, след като преговорите за нов договор с парижани са били прекъснати. Твърди се, че френският шампион e наистина притеснен от факта, че световният шампион ще напусне „Парк де Пренс“ след края на сезона. Изданието допълва, че от тима ще поискат над 100 милиона евро за правата му, въпреки факта, че ще навлезе в последната година от договора си.