Полузащитникът на Манчестър Юнайтед Мейсън Маунт ще носи №7 в новия клуб, съобщиха от пресслужбата на тима. На „Олд Трафорд“ емблематичния за клуба номер беше свободен след напускането на нападателя Кристиано Роналдо през ноември миналата година. През годините с него са играли още легенди като Джордж Бест, Ерик Кантона, Браян Робсън и Дейвид Бекъм. Маунт носеше №19 за Челси.

„Не е лесно да напуснеш клуба, в който си израснал, но Манчестър Юнайтед ще бъде ново вълнуващо предизвикателство в моята кариера. Играл съм срещу тях и знам колко силен е отборът, към който се присъединявам, и нямам търпение да бъда част от клуб, който иска да спечели повече трофеи“, заяви Маунт пред сайта на „червените дяволи“.

„Всеки може да види, че клубът направи големи крачки напред под ръководството на Ерик тен Хаг. След като се срещнах с треньора и обсъдих неговите планове, очаквам с нетърпение предстоящите сезони и съм готов за тежката работа. Аз съм много амбициозен. Знам колко страхотно е да печелиш големи трофеи и какво е необходимо. Ще дам всичко, което имам, за да го преживея отново в Манчестър Юнайтед“, каза още халфът.

24-годишният футболист подписа 5-годишен договор с Манчестър Юнайтед с възможност за удължаване с още един сезон.

Маунт е възпитаник на Челси, за който има 195 мача, вкара 33 гола и направи 37 асистенции. През сезон 2022/2023 английският национал отбеляза 3 гола и направи 6 асистенции в 35 мача за тима.