Полузащитникът на Ювентус Блес Матюиди е доволен от вариант звездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо да подсили „бианконерите” от слевдащия сезон. Португалската суперзвезда е свързвана с трансфер на „Ювентус Стейдиъм” със сделка за 100 млн. евро.

Съобщава се, че Роналдо ще прибира по 30 милиона на сезон, което е четири пъти повече от това, което прибира най-голямата звезда на торинци Гонсало Игуаин.

Твърди се, че спортният бранд Adidas ще подпомогне финализирането на сделката, макар Кристиано да има доживотен договор с конкурента на германците – Nike. Роналдо е третият атлет, който има доживотен договор със спортна фирма за дрехи, а също така и първият футболист. ЛеБрон Джеймс и Майкъл Джордан са другите двама.

Споразумението между американския концерн и португалеца е на стойност 1 милиард долара.

„Чух за спекулациите за Кристиано Роналдо. Не искам да крия, но ще бъде много яко да имаме един от най-добрите футболисти в света при нас. Ще е фантастично за всички в Торино и Юве. Феновете биха били много доволни. Сега съм концентриран върху Франция и представянето ни на Мондиала и мисля за съвсем други неща”, заяви Матюиди.